Antena 3 CNN Externe Muzeul de ceară din Paris a retras de la expoziție statuia lui Putin | "Poate că președintele Zelenski îi va lua locul"

Muzeul de ceară din Paris a retras de la expoziție statuia lui Putin | "Poate că președintele Zelenski îi va lua locul"

Muzeul de ceară Grevin din Paris a retras de la expoziţie statuia care îl înfăţişează pe liderul de la Kremlin, în semn de protest faţă de invazia ruşilor în Ucraina.

Muzeul de ceară din Paris a retras de la expoziție statuia lui Putin | "Poate că președintele Zelenski îi va lua locul"
Sursa foto: Twitter/BabeeHyeinK2021
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2022   •   12:27

Statuia liderului de la Kremlin a fost retrasă de la expoziţia Muzeului de ceară de la Paris, până la noi ordine, în semn de protest față de invazia militarilor ruşi în Ucraina, dar şi după ce aceasta a fost avariată de vizitatori în weekend.

"Astăzi nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el, pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice în curs”, a declarat directorul muzeului, Yves Delhommeau, la radio France Bleu.

Statuia care a fost creată în 2020, a fost mutată într-un depozit până când reprezentanţii muzeului vor decide ce vor face cu ea.

În urmă cu doar câteva zile, statuia care îl înfățișează pe Vladimir Putin a fost avariată de vizitatorii muzeului. "Având în vedere ceea ce s-a întâmplat, noi și personalul nostru nu vrem să fim nevoiți să-i reparăm părul și aspectul în fiecare zi”, a spus Delhommeau, potrivit Reuters.

Întrebat cine l-ar putea înlocui acum pe liderul de la Kremlin în locul gol dintre statuile președintelui american Joe Biden și președintelui chinez Xi Jinping, purtătorul de cuvânt al muzeului a spus că ar putea fi preşedintele Zelenski.

"Poate că președintele Zelenski îi va lua locul. A devenit un erou pentru că a rezistat și pentru că nu a fugit din țara sa. Ar putea foarte bine să-și ia locul printre marii oameni ai istoriei și ai zilei de astăzi”, a spus acesta.

 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close