Antena 3 CNN Externe Muzeu unic în lume, distrus în întregime de un incendiu. Imagini terifiante!

Muzeu unic în lume, distrus în întregime de un incendiu. Imagini terifiante!

Muzeu unic în lume, distrus în întregime de un incendiu. Imagini terifiante!
Sursa foto: Foto: facebook.com/MuseuDaLinguaPortuguesa
22 Dec 2015   •   08:10

Un incendiu de proporții a distrus luni în întregime Muzeul limbii portugheze de la Sao Paulo, situat în fosta gara feroviară da Luz în centrul metropolei braziliene, informează pompierii și ministrul culturii din acest stat, relatează AFP.

Un pompier din cadrul serviciului de securitate al muzeului, care a suferit arsuri grave în timp ce încerca să stingă flăcările în faza de început a incendiului, a murit la spital în urma rănilor suferite.

Clădirea era goală luni, fiind ziua în care muzeul era închis.

"Tot muzeul a fost distrus de foc", a declarat ministrul Marcelo Mattos Araujo pe postul TV Globo News.

Din cauza rafalelor de vânt pompierii urcați pe schele au întâmpinat dificultăți în a izola incendiul din clădirea istorică construită în 1901 în stilul gărilor britanice și transformată într-un muzeu consacrat în întregime limbii portugheze.

Inaugurat în martie 2006 și unul dintre cele mai populare din țară, muzeul propunea descoperirea portughezei vorbite în Brazilia cu ajutorul unor tehnici multimedia sofisticate. Unic în lume, muzeul nu adăpostea nici cărți și nici tablouri, fiind dedicat în întregime portughezei scrise și vorbite în Brazilia, amestecată cu cuvinte de origine indigenă sau africană. Potrivit site-ului său, muzeul a costat 37 de milioane de reali brazilieni la momentul construcției, în jur de 8,4 milioane de euro la cursul actual.

"Este o veritabilă tragedie", pentru că muzeul "este fructul mai multor ani de muncă pentru a crea ceva complet nou", a spus Isa Ferraz, curator al muzeului.

Guvernatorul statului Sao Paulo, Geraldo Alckmin, a promis imediat reconstruirea muzeului care, susține el, "traduce sufletul poporului brazilian".

 

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close