Antena 3 CNN Externe N-ai mai văzut niciodată aşa ceva. Imagini cu REZERVA DE AUR a Angliei

N-ai mai văzut niciodată aşa ceva. Imagini cu REZERVA DE AUR a Angliei

N-ai mai văzut niciodată aşa ceva. Imagini cu REZERVA DE AUR a Angliei
de O.P.    |    09 Ian 2012   •   10:36

Metalul preţios, aurul şi-a mărit exponenţial preţul din 2008 şi până în prezent. Astfel, o uncie a ajuns să se vândă cu 1260 euro, un gram valorând aproape 45 de euro.

Pentru că monedele din întreaga lume au fost zdruncinate de criza economică, toţi marii investitori s-au întors către aur, a cărui valoare a crescut foarte mult. Astfel, experţii vorbesc despre o nouă "goană după aur".

Din întreaga lume au fost extrase până în prezent 170.000 de tone de aur, experţii considerând că au mai rămas neexploatate circa 90.000 de tone de aur. Dacă extracţiile se continuă în ritmul actual, în 30 de ani planeta va rămâne fără aur.

În Londra se fac în fiecare zi tranzacţii în valoare de 111 miliarde de euro, iar în trei luni plăţile efectuate fiind de 10.000 de miliarde de euro. Aurul care se vinde la bursa londoneză este garantat, având o puritate de 995 părţi din 1.000.

Fiecare investitor care se respectă deţine şi o cantitate semnificativă de aur în portofoliu. Instabilitatea de pe pieţe a generat o ridicare uriaşă a aurului. Astfel, cele mai mari bănci au devenit vânzători şi cumpărători de aur.

China a fost nevoită să importe aur, pentru a-şi satisface cererea de pe piaţa internă.






 

×
Subiecte în articol: aur criza economica burse
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close