Antena 3 CNN Externe Nachman Shai, ministru israelian, îndeamnă românii să se vaccineze: ”Nu sunt plătit de Guvern să vă spun asta”

Nachman Shai, ministru israelian, îndeamnă românii să se vaccineze: ”Nu sunt plătit de Guvern să vă spun asta”

Ministrul israelian pentru Diaspora, Nachman Shai, i-a sfătuit pe români să se vaccineze împotriva COVID-19. Oficialul a precizat că nu a primit bani de la autorități pentru a spune acest lucru.

Nachman Shai, ministru israelian, îndeamnă românii să se vaccineze: ”Nu sunt plătit de Guvern să vă spun asta”
Sursa foto: Facebook/Ambasada Israelului în România
de Cerasela Stafie    |    12 Oct 2021   •   15:09

Demnitarul israelian a afirmat că nu înțelege reticența oamenilor în a se imuniza împotriva virusului. El a menționat că a aflat din presa internațională că spitalele românești sunt pline până la refuz.

”Voi, românii, ar trebui să vă vaccinaţi, şi nu sunt plătit de guvern să vă spun asta. (...) Eu transmit un mesaj simplu: 'Vaccinul vă va salva viaţa!'. Este ştiinţă. (...)”, a spus Nachman Shai, potrivit Agerpres.

”Ieri dimineaţă (duminică - n.r.), când am mers la jogging, am văzut o ştire pe CNN cu titlul "Spitalele româneşti sunt pline". De ce-şi asumă oamenii acest risc? Nu înţeleg", a adăugat acesta.

Care este secretul campaniei de vaccinare din Israel

Oficialul israelian a explicat și cum s-a desfășurat campania de vaccinare în statul evreu: ”noi, în Israel, le-am cerut rabinilor şefi, liderilor religioşi, evrei şi musulmani deopotrivă, să le vorbească oamenilor. Dacă conducerea bisericii din această ţară s-ar fi îndreptat către oameni şi le-ar fi spus să se vaccineze, numărul oamenilor care s-ar vaccina ar fi mai mare."

”Noi nu dăm sfaturi. Dar în Israel am folosit figuri publice, jucători de fotbal populari sau campionii noştri olimpici, care sunt extrem de populari. O tânără de 19 ani a câştigat o medalie olimpică la tae-kwon-do (Avishag Semberg, medalie de bronz la tae-kwon-do la categoria sub 49 kg - n.r.), nimeni nu o ştia. Acum este foarte populară. Deci o iei pe această tânără şi îi spui: 'Te-ai vaccinat? Acum vorbeşte cu oamenii!' Aşa salvezi vieţi," a precizat Nachman Shai.

Ministrul a spus că Israelul a investit mult în campania de vaccinare. În schimb, restricțiile nu au fost atât de dure precum în alte țări.

„Aşa faci campanie: produci mesaje diferite pentru diferite grupuri ţintite: evrei, arabi, ruşi, ultraortodocşi, laici, etc. Faci totul. Pentru că până la urmă cel mai important este câţi oameni se vaccinează. Politica guvernului a fost să se continue viaţa normală, pentru că altfel atât economia va fi afectată, cât şi oamenii, din punct de vedere mental, dacă închizi totul," a povestit el.

Acesta a menționat și că restricțiile dure aplicate în unele state au afectat mult populația: ”în alte ţări, ca Australia şi Noua Zeelandă, le-au spus oamenilor să stea acasă, oamenii au înnebunit. Imaginaţi-vă, copiii îşi înnebunesc părinţii, cupluri care obişnuiau să se vadă doar seara, după serviciu, sunt blocate împreună acasă. Nu glumesc. Rata divorţurilor creşte"

 

×
Subiecte în articol: ministru israelian vaccin coronavirus
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close