Antena 3 CNN Externe Nămeţii au pus stăpânire pe Austria, Franţa, Germania şi Bulgaria

Nămeţii au pus stăpânire pe Austria, Franţa, Germania şi Bulgaria

Nămeţii au pus stăpânire pe Austria, Franţa, Germania şi Bulgaria
Sursa foto: Foto: jandjacres.com
08 Ian 2012   •   23:10

Nămeţii au pus stăpânire pe Austria. 15000 de turişti au rămas blocaţi în staţiunile din Alpi, în urma căderilor masive de zăpadă. Printre cei izolaţi sunt şi români. Ninsorile continuă să facă probleme şi în Franţa, Germania şi Cehia. Iar în Bulgaria, drumarii încă muncesc pentru a curăţa drumurile de zăpadă.

În unele staţiuni, turiştii au descoperit că sunt izolaţi de restul lumii. Unii şi-au pus degeaba bagajele în maşină, pentru că drumurile sunt blocate de nămeţi.

În staţiunile unde utilajele de deszăpezire au putut interveni sunt alte probleme. Coloane lungi de maşini înaintează cu greu pe drumul acoperit de zăpadă. Şoferii aşteaptă cu orele pentru a parcurge câţiva kilometri. În schimb, echipele de intervenţie privesc cu îngrijorare către munţii încărcaţi cu omăt.

În Alpii francezi, acelaşi pericol: salvamontiştii aruncă în aer nămeţii, ca să împiedice formarea avalanşelor. În staţiuni, turiştii sunt sfătuiţi, pentru siuguranţa lor, să nu părăsească pârtiile amenajate de schi.

E destulă zăpadă şi în Bulgaria, unde zeci de români au stat ieri pe drumurile acoperite de nămeţi. Traficul s-a reluat în multe zone ale ţării, dar acum a izbucnit scandalul. Autorităţile îi acuză pe drumari de lipsă de reacţie, care a dus la formarea blocajelor în trafic.

 


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close