Antena 3 CNN Externe "Napoleonland", un nou parc de distracţii în Franţa

"Napoleonland", un nou parc de distracţii în Franţa

"Napoleonland", un nou parc de distracţii în Franţa
24 Ian 2012   •   16:02

Francezii se pregătesc pentru un nou parc de distracţii. Conform politicianului Yves Jégo, parcul, cu o tematică istorică, este dedicat Împăratului Napoleon Bonaparte.

Locul unde se va construi "Napoleonland" este la sud de Paris, unde odinioară Bonaparte a ieşit câştigător în bătălia de la Montereau.

Punctele de atracţie zilnice majore vor fi punerea în scenă a luptelor de la Waterloo într-o manieră cât mai aproape de realitate dar şi reeditarea bătăliei de la Trafalgar, printr-un montagne russe cu foarte multă apă.

Arhitecţii proiectului vor reedita şi povestea morţii ultimului rege francez, Louis XVI, ghilotinat în timpul Revoluţiei Franceze.

Deasemenea, cei care vor vizita parcul vor avea la dispoziţie o pârtie de schi, care imită un câmp de luptă pe timp de iarnă, cu soldaţi şi animale îngheţate.

Alte atracţii, mai puţin sinistre, vor fi un muzeu, restaurante dar şi foarte multe magazine cu suveniruri şi nu numai.

Jégo, iniţiatorul acestui proiect, speră ca începerea construcţiei să înceapă în 2014, urmând ca trei ani mai târziu, în 2017, "Napoleonland" să-şi deschidă porţile pentru publicul larg.

Viitorul parc va crea 3000 de locuri de muncă, iar costurile pentru acest amplasament sunt estimate la 230 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: parc de distractii
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close