×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Napolitana cu zero calorii, brevetată de o cercetătoare poloneză

de Antena3.ro   •   11 Ian 2011   •   19:05
Napolitana cu zero calorii, brevetată de o cercetătoare poloneză 429
Foto: commons.wikimedia.org
Joanna Harasym este o cercetătoare poloneză care a reuşit să realizeze o napolitană din seminţe de hrişcă, despre care spune că are zero calorii, nu conţine gluten şi este bogată în antioxidanţi, relatează AFP, citată de Mediafax. Cercetătoarea a brevetat deja sortimentul de napolitană.

"Având în vedere că organismul uman nu absoarbe celuloza din seminţele de hrişcă, napolitanele mele sunt neutre din punct de vedere caloric şi rămân o sursă bogată în antioxidanţi care sunt buni pentru sănătate", a declarat Joanna Harasym.

Această napolitană îi va ajuta pe oameni să-şi controleze greutatea mai uşor. De asemenea, noul sortiment va fi apreciat de diabetici, precum şi de persoanele care nu tolerează glutenul, pentru că napolitanele de culoarea ciocolatei şi cu aromă de alune "nu conţin gluten şi nu cauzează o creştere a glicemiei", a spus cercetătoarea, profesor la Universitatea economică din Wroclaw.

În plus, Joanna Harasym a anunţat că lucrează în prezent la obţinerea unui sortiment de bere din hrişcă, însă acesta nu va fi neutru din punct de vedere caloric.

Hrişca, denumită "grâul negru", nu este o cereală, aşa cum este grâul sau orzul. Planta face parte din familia Polygonaceae. Seminţele ei sunt bogate în proteine, fibre solubile, acizi aminaţi şi compuşi antioxidanţi. Mongolii şi turcii au introdus planta în Europa.

În Polonia grăunţele de hrişcă sunt foarte populare. Produsele din hrişcă sunt consumate în această ţară ca o alternativă pentru produsele din orez, cartofi sau paste.


sati