Antena 3 CNN Externe Napolitana cu zero calorii, brevetată de o cercetătoare poloneză

Napolitana cu zero calorii, brevetată de o cercetătoare poloneză

Napolitana cu zero calorii, brevetată de o cercetătoare poloneză
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
11 Ian 2011   •   19:05

Joanna Harasym este o cercetătoare poloneză care a reuşit să realizeze o napolitană din seminţe de hrişcă, despre care spune că are zero calorii, nu conţine gluten şi este bogată în antioxidanţi, relatează AFP, citată de Mediafax. Cercetătoarea a brevetat deja sortimentul de napolitană.

"Având în vedere că organismul uman nu absoarbe celuloza din seminţele de hrişcă, napolitanele mele sunt neutre din punct de vedere caloric şi rămân o sursă bogată în antioxidanţi care sunt buni pentru sănătate", a declarat Joanna Harasym.

Această napolitană îi va ajuta pe oameni să-şi controleze greutatea mai uşor. De asemenea, noul sortiment va fi apreciat de diabetici, precum şi de persoanele care nu tolerează glutenul, pentru că napolitanele de culoarea ciocolatei şi cu aromă de alune "nu conţin gluten şi nu cauzează o creştere a glicemiei", a spus cercetătoarea, profesor la Universitatea economică din Wroclaw.

În plus, Joanna Harasym a anunţat că lucrează în prezent la obţinerea unui sortiment de bere din hrişcă, însă acesta nu va fi neutru din punct de vedere caloric.

Hrişca, denumită "grâul negru", nu este o cereală, aşa cum este grâul sau orzul. Planta face parte din familia Polygonaceae. Seminţele ei sunt bogate în proteine, fibre solubile, acizi aminaţi şi compuşi antioxidanţi. Mongolii şi turcii au introdus planta în Europa.

În Polonia grăunţele de hrişcă sunt foarte populare. Produsele din hrişcă sunt consumate în această ţară ca o alternativă pentru produsele din orez, cartofi sau paste.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close