Antena 3 CNN Externe NASA a lansat cu succes Ares 1-X, cea mai nouă rachetă a sa (VIDEO)

NASA a lansat cu succes Ares 1-X, cea mai nouă rachetă a sa (VIDEO)

NASA a lansat cu succes Ares 1-X, cea mai nouă rachetă a sa (VIDEO)
28 Oct 2009   •   22:16

NASA a lansat cu succes, miercuri, cea mai nouă rachetă a sa, cu ajutorul căreia speră că va trimite din nou un om pe lună, relatează Times Online. Ares 1-X a decolat de la Cape Canaveral din Florida la 3:30pm GMT, fără a avea echipaj uman, doar cu o capsulă de test ataşată în vârful rachetei cu combustibil solid.

După aproximativ un minut de zbor, capsula s-a desprins de rachetă într-o separare care fusese planificată. Specialiştii de la NASA vor analiza informaţiile transmise de senzorii aflaţi în capsula care a aterizat în Atlantic, pentru a determina succesul testului care a costat 455 de milioane de dolari.

Ares I-X este ce mai mare rachetă din lume, măsurând aproape 100 de metri, şi a fost construită timp de patru ani. Racheta prototip a fost concepută pentru a-i duce din nou pe orbită, şi apoi pe Lună şi Marte, pe astronauţi după retragerea navetei spaţiale.

Lansările cu echipaj uman sunt programate a lua startul din 2015 când astronauţii vor fi lansaţi într-o capsulă denumiktă Orion, aşezată în vârful rachetei. Lansarea ar fi trebuit să aibă loc marţi însă a fost oprită din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lansare racheta
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close