Antena 3 CNN Externe NASA amână lansarea istorică a SpaceX din cauza condițiilor meteo

NASA amână lansarea istorică a SpaceX din cauza condițiilor meteo

Cu 15 minute înainte de lansarea istorică a capsulei SpaceX spre Stația Spațială Internațională, după ultimele verificări ale condiţiilor meteorologice, specialiştii NASA au amânat misiunea. Ei spun că vor încerca o nouă lansare sâmbătă.

NASA amână lansarea istorică a SpaceX din cauza condițiilor meteo
Sursa foto: Hepta
27 Mai 2020   •   23:45

„Siguranţa este pe primul loc. Sâmbătă vom face o nouă încercare. Sperăm la o vreme mai bună. Vehiculul este într-o stare foarte bună”, au spus ei.

Robert L. Behnken şi Douglas G. Hurley sunt cei doi astronauţi americani care trebuiau să urce la bordul SpaceX. Transportarea unui echipaj pe SSI în ultimii nouă ani a fost exclusiv atribuţia Rusiei.

Cei doi astronauți ar fi trebuit să ajungă joi la SSI, la bordul căreia îi aștepta un alt astronaut american al NASA, Chris Cassidy.

Înainte de primul zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete SpaceX, CEO -ul și fondatorul Elon Musk declara: „Acesta este un vis devenit realitate, cred că pentru mine și pentru toți cei de la SpaceX. Nu am crezut că se va întâmpla vreodată. Când am început SpaceX în 2002, nu credeam că va veni această zi”.

 

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close