Antena 3 Externe NASA "aruncă în aer" Luna, în căutarea resurselor de apă

NASA "aruncă în aer" Luna, în căutarea resurselor de apă

19 Iun 2009   •   18:56
NASA "aruncă în aer" Luna, în căutarea resurselor de apă
Sursa foto: Luna

NASA a lansat, joi noapte, o rachetă spre Lună care are ca scop culegerea de informaţii cu privire la posibilitatea ca omul să colonizeze Luna. Lansarea a avut loc la centrul spaţial Kennedy din Florida.

O navetă spaţială, care a fost trimisă pe orbita lunară, va elabora pentru prima dată hărţi topografice detaliate şi va studia craterele care ar putea ascunde urme de gheaţă.

?Avem de gând să procurăm datele necesare să readucem omul pe Lună, unde să poată sta pe durate extinse?, a declarat unul dintre oficialii msiunii.

O a doua navetă spaţială va încerca să detecteze apa îngheţată din solul lunar, declanşând o explozie într-un crater. Astfel, cercetătorii vor a putea studia fragmentele rezultate în urma impactului.

NASA speră că gheţarii ar putea fi o sursă de oxigen pentru astronauţi şi combustibil pe bază de hidrogen pentru vehiculele selenare.

?Acest experiment ar trebui să fie unul spectaculos?, spune unul dintre oamenii de ştiinţă care se ocupă de proiect.

Fenomenul va putea fi observat de către astronomii amatori de pe Pământ.

Experimentul va fi realizat peste patru luni, după ce vor fi analizate hărţile topografice şi va fi aleasă zona în care se va desfăşura.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close