Antena 3 CNN Externe Naţionalistii ucraineni îl ameninţă pe ministrul de Interne că vor răzbuna "ASASINAREA" lui Aleksandr Muzychko

Naţionalistii ucraineni îl ameninţă pe ministrul de Interne că vor răzbuna "ASASINAREA" lui Aleksandr Muzychko

Naţionalistii ucraineni îl ameninţă pe ministrul de Interne că vor răzbuna "ASASINAREA" lui Aleksandr Muzychko
25 Mar 2014   •   14:20

Naţionaliştii ucraineni din Sectorul de Dreapta au anunţat că îl consideră responsabil pe ministrul de Interne de la Kiev, Arsen Avakov, pentru uciderea militantului radical Aleksandr Muzychko (în centrul fotografiei) şi au ameninţat că vor răzbuna moartea acestuia.

"Ne vom răzbuna pe Arsen Avakov pentru moartea fratelui nostru", a declarat coordonatorul grupării, citat de siteul de ştiri charivne.info.
"Moartea lui Sashko Bilyi (numele de războinic însuşit de Muzychko) este un asasinat la comanda ministrului. Muzychko nu a fost niciodată acuzat de fapte penale şi nu a fost chemat în instanţă", relevă sursa menţionată.

Aleksandr Muzychko a fost declarat mort după o razie a poliţiei în Rovno, vestul Ucrainei.

În timpul operaţiunii, Muzychko a deschis focul asupra forţelor de intervenţie şi a rănit un ofiţer. El a continuat să tragă în poliţişti chiar dacă era rănit la picior, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

"Când agenţii noştri au încercat să îl reţină, şi-au dat seama că este rănit. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul lui Muzychko", a spus adjunctul ministrului de Interne, Vladimir Yevdokimov.

Cele trei gărzi de corp ale celui ucis aveau asupra lor arme Kalashnikov şi pistoale Makarov. Acestea au fost arestate de către poliţişti.

Reprezentanţii Sectorului de Dreapta denunţă comunicatul oficial. Ei susţin că este "o minciună grosolană" a autorităţilor centrale şi spun că Muzychko avea mâinile legate la spate, drept urmare nu avea cum să tragă în poliţişti.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close