Antena 3 CNN Externe NATO a bombardat din greşeală un convoi al rebelilor libieni

NATO a bombardat din greşeală un convoi al rebelilor libieni

NATO a bombardat din greşeală un convoi al rebelilor libieni
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
08 Apr 2011   •   12:02

NATO a bombardat din greşeală un convoi al rebelilor libieni, accident care a dus la moartea a cinci persoane şi rănirea altor 22, în urma exploziei.

Atacul a avut loc pe o şosea din estul ţării. Incidentul i-a nemulţumit la culme pe liderii rebeli, care spun că NATO nu le acordă suficient sprijin şi din acest motiv pierd teren în faţa trupelor loiale lui Muammar Gaddafi.

În paralel, oficialii turci au propus un plan de încetare a violenţelor, care presupune retragerea armatei libiene din oraşele asediate şi crearea unor coridoare umanitare pentru distribuirea de ajutoare. Rebelii cer însă în continuare demisia lui Gaddafi.

NATO a refuzat să îşi ceară scuze pentru bombardarea rebelilor, apreciind că nu este responsabilă de nici o eroare în cadrul acestui incident, informează Mediafax.

"Se pare că două dintre loviturile noastre de ieri ar fi putut provoca moartea unui anumit număr de elemente din cadrul CNT (Consiliul Naţional de Tranziţie-rebelii), care operau cu tancuri [...] Dar nu prezint scuze, situaţia pe teren este, aşa cum am menţionat, extrem de schimbătoare şi continuă să fie. Până ieri, nu am fost informaţi că forţele CNT utilizează tancuri", a declarat contraamiralul Russel Harding, comandantul adjunct al operaţiunii Unified Protector.

 

 

×
Subiecte în articol: NATO greseala convoi rebeli
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close