Antena 3 CNN Externe NATO acuză: Rusia a trimis şi trupe terestre în Siria!

NATO acuză: Rusia a trimis şi trupe terestre în Siria!

NATO acuză: Rusia a trimis şi trupe terestre în Siria!
06 Oct 2015   •   18:06

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, marţi, că Rusia a trimis efective terestre în Siria, însă acuzaţiile au fost respinse de un oficial militar rus, care susţine că operaţiunile ruse sunt limitate la raiduri aeriene.

"Pot confirma că există informaţii despre o consolidare substanţială a efectivelor ruse în Siria: forţe aeriene, forţe antiaeriene, dar şi trupe terestre, în legătură cu baza aeriană rusă; de asemenea, am observat şi o prezenţă navală suplimentară", a declarat Stoltenberg.

Rusia are o bază militară navală în portul sirian Tartus, la Marea Mediterană. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat asigurări că nu va trimite efective terestre în Siria.

Acuzaţiile secretarului general NATO au fost respinse de un oficial rus de rang înalt. "În operaţiunile militare ruse din Siria nu sunt implicate efective terestre; nu vom trimite trupe", a declarat amiralul Vladimir Komoiedov, preşedintele Comisiei de Apărare din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close