Antena 3 Externe NATO: Anexarea Crimeei, "cea mai gravă ameninţare" de după Războiul Rece

NATO: Anexarea Crimeei, "cea mai gravă ameninţare" de după Războiul Rece

19 Mar 2014   •   21:50
NATO: Anexarea Crimeei, "cea mai gravă ameninţare" de după Războiul Rece

Anexarea Crimeei de către Rusia reprezintă "cea mai gravă" ameninţare la adresa stabilităţii Europei de la sfârşitul Războiului Rece până acum, afirmă Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, citat de AFP.
   
"Ne-am confruntat şi cu alte crize în Europa în ultimii ani: situaţia din Balcani, în anii 1990, Georgia, în 2008. Dar aceasta este cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii şi stabilităţii Europei după încheierea Războiului Rece", a spus Anders Fogh Rasmussen.
   
"Această situaţie reprezintă un semnal de alarmă pentru comunitatea euroatlantică, pentru NATO şi pentru toţi cei angajaţi în apărarea unei Europe întregi, liberă şi aflată în pace", a adăugat Anders Fogh Rasmussen, reiterând că "agresiunea militară" a Rusiei încalcă suveranitatea Ucrainei.
   
"Alianţa Nord-Atlantică nu recunoaşte anexarea ilegală şi nelegitimă a Crimeei de către Rusia", a subliniat Rasmussen.
   
"Dacă Rusia va continua acţiunile militare, riscă izolarea pe plan internaţional. Nu există mijloace rapide pentru a le ţine piept tiranilor din lume. Pentru că democraţiile noastre dezbat, deliberează şi cântăresc opţiunile înainte de a lua decizii. Pentru că transparenţa contează mult la noi, pentru că aplicăm măsuri legitime şi utilizăm forţa nu ca prioritate, ci ca ultim resort", a încheiat secretarul general NATO.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close