Antena 3 CNN Externe NATO: Dacă operaţiunile din Libia se opresc, nenumăraţi alţi civili vor muri

NATO: Dacă operaţiunile din Libia se opresc, nenumăraţi alţi civili vor muri

NATO: Dacă operaţiunile din Libia se opresc, nenumăraţi alţi civili vor muri
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
22 Iun 2011   •   19:32
NATO refuză să suspende operaţiunile din Libia. Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că operaţiunile vor continua, pentru a evita ca "nenumăraţi alţi civili să-şi piardă viaţa”, conform AFP.

Declaraţiile lui Rasmussen vin ca reacţie la cererea Romei de suspendare „imediată” a ostilităţilor în Libia. "NATO îşi va continua misiunea pentru că, dacă ne oprim, nenumăraţi civili şi-ar putea pierde viaţa”, a afirmat Rasmussen într-o înregistrare video publicată pe site-ul Alianţei.

De asemenea, oficialul s-a referit şi la pierderile civile din ultimele atacuri aeriene ale NATO în Libia. "În ultimele zile s-a spus că acţiunile NATO ar fi putut duce la pierderi civile. Regret profund orice pierdere omenească în acest conflict, dar nu uitaţi că regimul Gaddafi este cel care a iniţiat conflictul, atacând propria populaţie, nu NATO”, a adăugat Rasmussen.

Secretarul general al NATO a ţinut să sublinieze că regimul lui Gaddafi este cel care bombardează oraşe cu tancuri şi artilerie grea, nu NATO: "Şi regimul Gaddafi este cel care lansează rachete din moschee şi din buncăre situate în apropierea locurilor de joacă pentru copii, nu NATO”.

Italia a cerut miercuri o "suspendare imediată a ostilităţilor” din Libia, pentru instaurarea unor culoare umanitare, pentru a ajuta populaţia.



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close