Antena 3 CNN Externe NATO face apel la Rusia să găsească o soluţie politică la criza din Siria

NATO face apel la Rusia să găsească o soluţie politică la criza din Siria

NATO face apel la Rusia să găsească o soluţie politică la criza din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    11 Iul 2012   •   21:27

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a făcut apel miercuri la Moscova să contribuie la găsirea unei soluţii politice în Siria, în contextul în care Rusia a anunţat că va continua să livreze arme regimului lui Bashar al-Assad, în pofida unui embargou internaţional.

"Rusia are responsabilitatea de a facilita o soluţie politică şi să îşi utilizeze influenţa pe lângă Damasc pentru a facilita o astfel de soluţie politică", a declarat Fogh Rasmussen, informează France Presse, potrivit Agerpres.

El a făcut apel la "toţi actorii internaţionali să facă tot ce pot pentru a implementa planul în şase puncte al lui Kofi Annan", mediatorul internaţional însărcinat cu găsirea unui deznodământ paşnic pentru criza siriană.

"Consider că aceasta este cea mai bună platformă posibilă pentru găsirea unei soluţii politice pentru problemele din Siria", a subliniat el.

Serviciul federal rus de cooperare militară a amintit tot miercuri intenţia Moscovei de a continua să livreze Damascului sisteme de apărare antiaeriană (DCA).

Rusia, membră permanentă a Consiliului de Securitate, este un actor de neclintit în dosarul sirian, blocând orice rezoluţie a ONU care condamna represiunea şi refuzând să îşi înceteze sprijinul, în special militar, pentru regimul lui Bashar al-Assad, în ciuda criticilor internaţionale.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close