Antena 3 CNN Externe NATO întărește flancul estic al Europei | Letonia a desfășurat sisteme spaniole de apărare aeriană

NATO întărește flancul estic al Europei | Letonia a desfășurat sisteme spaniole de apărare aeriană

O baterie a sistemului de rachete antiaeriene NASAMS livrat de Spania a fost dislocată la baza aeriană letonă din Lielvarde. Această decizie se datorează agresiunii ruse în regiune.

NATO întărește flancul estic al Europei | Letonia a desfășurat sisteme spaniole de apărare aeriană
Sursa foto: Twitter/Latvijas_armija
de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2022   •   13:00

 Forțele Armate Naționale ale Letoniei a spus că acest lucru a fost făcut din cauza necesității de a consolida capacitatea de apărare a regiunii baltice.

„În legătură cu necesitatea de a consolida capacitatea de apărare a regiunii baltice după invazia rusă a Ucrainei, o baterie de rachete antiaeriene NASAMS livrată de Spania a fost dislocată la baza din Lielvarde”, se arată în raport.

El Pais a raportat că la summitul NATO de la Madrid, care va avea loc în perioada 28-30 iunie, țările ar putea decide cu privire la cea mai mare desfășurare militară a Alianței de după Războiul Rece.

Potrivit jurnaliştilor, summitul ar putea conveni asupra unei decizii de dublare a numărului de trupe NATO de pe flancul său estic. Înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, în țările situate acolo nu erau dislocate mai mult de 10.000 de trupe NATO (cu excepția armatei acestor țări).

Dar în februarie, țările au decis să desfășoare încă patru grupuri de batalioane în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close