Antena 3 CNN Externe Maria Zakharova: ”NATO ignoră avertismentele Rusiei și continuă să creeze tensiuni la granițele sale”

Maria Zakharova: ”NATO ignoră avertismentele Rusiei și continuă să creeze tensiuni la granițele sale”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a reamintit că NATO acuză în mod repetat Rusia de „lipsă de transparență a acțiunilor sale” și „comportament agresiv”, dar exercițiile americane din Estonia demonstrează contrariul.

Maria Zakharova: ”NATO ignoră avertismentele Rusiei și continuă să creeze tensiuni la granițele sale”
Sursa foto: TASS
de Alexandra Ionescu    |    22 Noi 2021   •   11:55

”NATO ignoră avertismentele Moscovei și continuă să creeze tensiuni la granițele ruse, exercițiile comune dintre SUA și Estonia fiind un alt exemplu de astfel de acțiuni”, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

"Rusia avertizează NATO să nu creeze tensiuni în apropierea granițelor ruse. NATO păstrează tăcerea și continuă", a scris ea pe canalul său Telegram. Ea a atras atenția asupra declarației ambasadei SUA în Estonia despre exercițiile militare comune în acea țară. "Misiunea diplomatică a SUA a spus că în timpul exercițiului au fost exercitate metode netradiționale de livrare. Nici nu vreau să mă gândesc la ce înseamnă ele", a remarcat ea.

„În jocurile militare ale Pentagonului, această țară nu este altceva decât un bastion NATO la granițele noastre. Astfel de exerciții nu au alte obiective”, a explicat ea. Potrivit lui Zakharova, însuși faptul că aceste exerciții au fost organizate la câteva zile după semnarea unui alt acord militar între Tallinn și Washington privind furnizarea reciprocă a trupelor cu combustibili „demonstrează doar planurile NATO de a crea în mod deliberat tensiune în apropierea Rusiei”, potrivit TASS.

Ea a amintit că NATO acuză în mod repetat Rusia de „lipsa de transparențăa acțiunilor sale” și „comportament agresiv”, dar exercițiile americane din Estonia demonstrează contrariul. „Și îndrăznesc să spună aceste lucruri despre exercițiile militare ale Rusiei pe propriul teritoriu”. a scris ea. „Și acum vreau să știu dacă secretarul general al NATO [Jens] Stoltenberg consideră că astfel de acțiuni sunt transparente, previzibile și neagresive. Dacă el crede că este normal, atunci de ce ar trebui să aibă vreo pretenție asupra manevrelor interne ale Rusiei, care îi provoacă atât de multă îngrijorare?”.

×
Subiecte în articol: Maria Zakharova Rusia NATO avertisment granite
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close