Antena 3 CNN Externe NATO, ?îngrijorată? de manevrele militare ruso-beloruse - cele mai mari după Războiul Rece

NATO, ?îngrijorată? de manevrele militare ruso-beloruse - cele mai mari după Războiul Rece

NATO, ?îngrijorată? de manevrele militare ruso-beloruse - cele mai mari după Războiul Rece
Sursa foto: armata rusa
19 Noi 2009   •   05:26

Ambasadorii din cele 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice şi-au exprimat ''serioasa îngrijorare'' în legătură cu manevrele militare ruso-beloruse din luna septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai.
?A fost exprimată o serioasă îngrijorare faţă de exerciţiile militare ruso-beloruse, care au fost cele mai ample după încheierea Războiului Rece, şi faţă de faptul că Rusia nu a invitat la aceste exerciţii observatori din partea NATO ceea ce înseamnă o încălcare a înţelegerilor de la Viena din 1999'', sublinia James Appathurai.
El arăta că NATO este preocupată şi de faptul că manevrele au avut ca scenariu un atac din partea Poloniei şi a Occidentului.

Pe de altă parte, Rusia a dat asigurări că NATO nu are motive de ase îngrijora în legătură cu exerciţiile militare dintre Rusia şi Belorusia de lângă Polonia, arăra trimisul special al Moscovei la NATO.
Dmitri Rogozin arăta că exerciţiile militare au avut caracter defensiv, iar organizaţia militară nord-atlantică a fost informată cu mult înainte de desfăşurarea acestora.
Manevrele militare, numite Zapad 2009, efectuate în perioada 8-29 spetembrie în Belorusia au implicat 13.000 soldaţi, 63 de avioane, 40 elicoptere, 470 vehicule de infanterie, 228 tancuri şi 234 unităţi de artilerie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: exercitii militare NATO Dmitri Rogozin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close