Antena 3 CNN Externe NATO și Rusia, în cursa înarmării: "Nu vrem un conflict!"

NATO și Rusia, în cursa înarmării: "Nu vrem un conflict!"

NATO și Rusia, în cursa înarmării: "Nu vrem un conflict!"
03 Iun 2016   •   16:54

Secretarul general al NATO a spus, în urma discuţiilor cu cancelarul german, Angela Merkel, că Alianţa militară transatlantică nu vrea sub nicio formă un conflict cu Rusia, dar că, în acelaşi timp, îşi va consolida prezenţa militară în partea de est a Europei, relatează Deutsche Welle.

"Ne vom intensifica prezenţa cu o serie de batalioane consolidate pe care le vom defăşura în zonele estice ale Alianţei, a spus secretarul general al NATO", Jens Stoltenberg, în urma discuţiilor cu cancelarul german Angela Merkel la Berlin.

Stoltenberg nu a oferit date în acest sens, însă există discuţii pe tema desfăşurării, prin rotaţie, a mai multor batalioane cu mii de militari pe teritoriul statelor baltice şi Polonia.

Anunțul vine în aceeași zi în care Rusia a început desfăşurarea a două brigăzi de infanterie mecanizată la frontierele ei occidentale, în apropierea Ucrainei, ca răspuns la intensificarea activităţii NATO în Europa de Est.

'În timp ce se formează trei noi divizii (care să fie dislocate la frontierele cu Europa), au fost reamplasate către frontiera occidentală două brigăzi de infanterie mecanizată care anterior erau bazate în centrul ţării', explică sursa.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close