Antena 3 CNN Externe NATO a anunţat o reuniune de urgenţă cu Ucraina

NATO a anunţat o reuniune de urgenţă cu Ucraina

NATO a anunțat marți o întâlnire „extraordinară” cu trimisul Ucrainei, după ce Rusia a recunoscut ca independente două regiuni separatiste din estul țării.

NATO a anunţat o reuniune de urgenţă cu Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Feb 2022   •   16:29

O declarație a alianței a spus că șeful NATO, Jens Stoltenberg, va informa presa la ora 16:00 GMT, după discuțiile cu Ucraina, care nu este membră NATO.

Stoltenberg a avut marți mai devreme o întâlnire cu ministrul de externe polonez, Zbigniew Rau. ''O reuniune oportună cu ministrul de externe Zbigniew Rau, al prețiosului nostru aliat al NATO, Polonia, pentru a aborda consecințele recunoașterii de către Rusia a (provinciilor) Donețk și Lugansk din Ucraina. Aceasta este o încălcare deliberată a dreptului internațional și a acordurilor de la Minsk, care crește dramatic tensiunile în Europa'', a scris secretarul general al NATO pe Twitter.

Mișcarea Moscovei a determinat Europa să impună sancțiuni împotriva Rusiei. Ministrul de externe Serghei Lavrov a spus că Rusia este obișnuită cu sancțiuni, așa cum sunt impuse cu sau fără motiv, informează AFP.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut oprirea imediată a proiectului Nord Stream 2. Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat deja că guvernul său suspendă proiectul cu Rusia.

Ministrul rus de externe a declarat marți că guvernul nu intenționează să trimită trupe în estul Ucrainei deocamdată, dar o va face în cazul oricărei amenințări.

×
Subiecte în articol: NATO Ucraina Jens Stoltenberg Rusia reuniune
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close