Naufragiu în Marea Mediterană. Până la 400 de imigranţi au dispărut

de S.T.    |    15 Apr 2015   •   08:33
Naufragiu în Marea Mediterană. Până la 400 de imigranţi au dispărut

Până la 400 de imigranți au dispărut duminică în naufragiul în Marea Mediterană al unei ambarcațiuni improvizate, potrivit supraviețuitorilor debarcați marți dimineață în Italia și chestionați de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și ONG-ul "Save the children", scrie AFP.

Paza italiană de coastă, care a venit duminică și luni în ajutorul a 42 de vase încărcate cu peste 6.500 de imigranți, a anunțat luni că a salvat 144 de persoane și a recuperat nouă corpuri după naufragiul uneia din aceste ambarcațiuni.

Conform OIM și organizației "Save the children", între 144 și 150 de supraviețuitori ai unui naufragiu au ajuns marți dimineață la Reggio Calabria, în extremitatea sudică a Italiei. Cele două ONG-uri nu au fost însă în stare să confirme dacă este vorba despre naufragiul amintit de paza de coastă.

"Potrivit mărturiilor culese în ultimele ore de la cei 150 de supraviețuitori debarcați la Reggio Calabria, printre care câțiva minori, ar fi aproximativ 400 de victime în acest naufragiu care a avut loc la 24 de ore de la plecarea de pe coastele libiene", a anunțat "Save the children" într-un comunicat.

"Printre victime s-ar afla numeroși băieți, probabil minori", a adăugat organizația neguvernamentală.

Potrivit primelor mărturii, la bordul navei se aflau între 500 și 550 de persoane înainte să se răstoarne.

Parteneri
x close