Antena 3 CNN Externe Navă cu comandant român, fără combustibil în Mauritania. Echipajul cere ajutor

Navă cu comandant român, fără combustibil în Mauritania. Echipajul cere ajutor

Navă cu comandant român, fără combustibil în Mauritania. Echipajul cere ajutor
Sursa foto: Foto: marinetraffic.com
29 Apr 2013   •   16:24

Membrii unui echipaj de la bordul unei nave sub pavilion liberian, al cărei comandant este un român, sunt în pericol după ce vasul a rămas fără combustibil în Portul Nouakchett din Mauritania, marinarii trimiţând un semnal de primejdie.
   
Reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) în România, Adrian Mihălcioiu, a afirmat că la bordul vasului Free Neptune - pavilion Liberia se află un echipaj format din 17 navigatori, comandantul român şi 16 marinari egipteni, care se află într-o situaţie foarte grea după ce nava a rămas fără surse de energie, fiind transmis un semnal de primejdie.
   
"Comandantul român a transmis SOS şi mesaj de distress (semnal de primejdie - n.r.) după ce nava a intrat în blackout (fără surse de energie - n.r.) pentru că i s-a terminat combustibilul. Practic mai are aproximativ 200 de litri de motorină şi porneşte generatorul numai pentru legătura telefonică. Fără energie nu pot scoate apă din santină, iar alimentele se strică la peste 40 de grade Celsius câte sunt acolo", a precizat Adrian Mihălcioiu, citat de Mediafax.
   
Nava se află în rada interioară a Portului Nouakchett din Mauritania şi, potrivit lui Adrian Mihălcioiu, viaţa echipajului este în pericol.
   
"O navă care rămâne fără combustibil este într-un pericol extrem în ceea ce priveşte condiţiile de trai şi de muncă şi chiar viaţa marinarilor este pusă în pericol", a declarat el.
   
Reprezentantul ITF a spus că a luat legătura cu compania de crewing care l-a trimis pe comandantul român la bordul vasului şi se va încerca şi contactarea armatorilor pentru repatrierea navigatorului român.
   
"Până în prezent nu am reuşit să contactam armatorii, o firmă din Grecia", a precizat Adrian Mihălcioiu.
   

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close