Antena 3 CNN Externe Navă de război americană, trimisă în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. ”O veste foarte bună pentru România”

Navă de război americană, trimisă în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. ”O veste foarte bună pentru România”

Navă de război americană, trimisă în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. ”O veste foarte bună pentru România”
Sursa foto: Foto: US Navy
06 Dec 2018   •   12:27

Armata americană a început miercuri pregătirile pentru trimiterea unei nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina după recentul incident de lângă strâmtoarea Kerci, a informat presa americană, citată joi de agenţia de presă Xinhua. 

Astfel, armata SUA a cerut Departamentului de Stat să notifice Turcia despre eventualul său plan de a trimite o navă militară în Marea Neagră, a anunţat CNN, citând mai mulţi oficiali americani, care au afirmat că acest demers reprezintă 'un răspuns' la confruntarea recentă între Rusia şi Ucraina în apropiere de strâmtoarea Kerci, care face posibil accesul din Marea Neagră în Marea Azov. 

'Statele Unite îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Montreux. Cu toate acestea, nu vom comenta despre natura corespondenţei noastre diplomatice cu guvernul turc', a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de CNN. 

Potrivit Convenţiei de la Montreux semnată în 1936, navele ţărilor neriverane sunt obligate să notifice Turcia în avans despre trecerea lor prin strâmtorile Bosfor şi Dardanele, care leagă Marea Mediterană de Marea Neagră. 

”Vor să trimită un mesaj de descurajare. Suntem obligați să ne apărăm, să întărim măsurile de descurajare. Faptul că SUA trimit din șase în șase luni o navă militară în bazinul Mării Negre este o veste foarte bună pentru România” a spus Radu Tudor la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã Rusia Ucraina nava de razboi
Parteneri
Motorina s-a ieftinit uşor. Prețul carburanților de astăzi
x close