Antena 3 CNN Externe O navă de război a Rusiei a tras asupra unui vapor care transporta marfă în Marea Neagră

O navă de război a Rusiei a tras asupra unui vapor care transporta marfă în Marea Neagră

O navă de război a Rusiei a tras asupra unui vapor care transporta marfă în Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării din Rusia, potrivit Sky News.

O navă de război a Rusiei a tras asupra unui vapor care transporta marfă în Marea Neagră
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Aug 2023   •   14:15

O navă de război rusă a deschis duminică un foc de avertisment asupra unei nave de marfă sub pavilion Palau.

Incidentul a avut loc duminică în sud-vestul Mării Negre. Nava comercială călătorea sub pavilion Palau și se îndrepta spre Ucraina, a anunțat Ministerul rus.

Rușii susțin că nava lor de patrulare Vasily Bykov a tras asupra vasului Sukru Okan deoarece căpitanul nu a răspuns la cererea de a opri pentru o inspecție.

Nava Sukru Okan se îndrepta spre portul ucrainean Ismail, a precizat Ministerul Apărării. În final, militarii ruși au urcat la bordul navei cu ajutorul unui elicopter.

"După ce grupul de inspecție și-a încheiat activitatea la bord, nava Sukru Okan și-a continuat drumul spre portul Ismail", a precizat Ministerul Apărării.

Bazele de date de transport maritim menționează Sukru Okan ca fiind o navă sub pavilion Palau. Portul de origine este Istanbul.

Războiul, tot mai aproape de România. Atacuri pe malul opus al Dunării

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 536. Volodimir Zelenski a cerut sprijin international pentru a forţa Rusia să facă pace și a mulțumit României pentru susținere

×
Subiecte în articol: nava razboi Rusia Marea Neagrã
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close