Antena 3 CNN Externe O navă rusă cu 30 de milioane de kg de cereale furate din Ucraina, văzută în portul sirian Latakia

O navă rusă cu 30 de milioane de kg de cereale furate din Ucraina, văzută în portul sirian Latakia

O navă rusă care transporta cereale furate din Ucraina a fost văzută în portul sirian Latakia, după ce a fost refuzată în cel puţin un port mediteranean, potrivit unor rapoarte.

O navă rusă cu 30 de milioane de kg de cereale furate din Ucraina, văzută în portul sirian Latakia
Sursa foto: Twitter/Berliner_Typ
de Alexandra Ionescu    |    12 Mai 2022   •   20:04

CNN relatează că nava, Matros Pozynich, a ridicat ancora în largul coastei Crimeei pe 27 aprilie şi şi-a oprit transponderul. Fotografii şi imagini din satelit arată vrachierul în portul Sevastopol, principalul port din Crimeea, în ziua următoare.

Matros Pozynich este una dintre cele trei nave implicate în comerţul cu cereale furate, potrivit anchetelor open-source şi oficialilor ucraineni. De la Sevastopol, Matros Pozynich a fost văzută tranzitând strâmtoarea Bosfor şi îndreptându-se spre portul egiptean Alexandria, unde a fost refuzată.

Nava a fost, de asemenea, respinsă în capitala libaneză Beirut.

Nava şi-a oprit din nou transponderul la 5 mai, dar imaginile din satelit au arătat că a călătorit spre Latakia. Oficialii ucraineni au declarat că Matros Pozynich era încărcat cu aproape 30.000 de tone de grâu ucrainean, informează Mediafax.

Ministerul ucrainean al Apărării a estimat că cel puţin 400.000 de tone de cereale au fost furate şi scoase din Ucraina de la invazia Rusiei din 24 februarie.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina cereale Siria
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close