Antena 3 CNN Externe Navalnîi solicită sprijin în cursa pentru Primăria Moscovei

Navalnîi solicită sprijin în cursa pentru Primăria Moscovei

Navalnîi solicită sprijin în cursa pentru Primăria Moscovei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Iul 2013   •   12:00

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, care candidează pentru postul de primar al Moscovei, a cerut ajutorul în „bătălia" pentru acest scrutin, în primul interviu pe care l-a dat după ce a fost eliberat dintr-o închisoare din provincie, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Cartierul nostru general creşte, avem mai mulţi voluntari, iar eu îndemn pe toată lumea să vină şi să ne ajute să participăm la politica reală, la o bătălie reală pentru voturile oamenilor în alegeri", a declarat Navalnîi pentru postul independent rus Dojd.

Aleksei Navalnîi a revenit sâmbătă la Moscova, unde a fost salutat de sute de susţinători, după ce a petrecut 23 de ore într-o închisoare la Kirov, un oraş situat la aproximativ 900 de kilometri est de capitală, fiind judecat pentru deturnare de fonduri şi condamnat, joi, la cinci ani de închisoare.

Arestat după citirea sentinţei, Navalnîi, care a denunţat acest proces ca politic, a fost eliberat rapid, în aşteptarea examinării unui apel.

Navalnîi a precizat că nu se teme de o nouă arestare şi se pregăteşte acum pentru alegerile din 8 septembrie, în care urmează să îl frunte pe actualul primar al Moscovei, Serghei Sobianin, un apropiat al lui Putin, care l-a numit în această funcţie prin decret, în 2010.

„Aş putea să fiu arestat înaintea alegerilor, după alegeri... Dar dacă te gândeşti mereu la acest lucru, nu poţi realiza nimic", a spus Navalnîi.

Deşi Navalnîi le promite susţinătorilor săi o victorie la Primăria Moscovei, unii analişti sunt sceptici în privinţa şanselor acesteia.

Potrivit unui sondaj recent al institutului independent Levada, Navalnîi ar urma să obţină 8% din voturi la alegerile municipale, în timp ce Sobianin este creditat cu 78% din sufragii.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close