Antena 3 CNN Externe Nave de război americane interceptate în Iran. Ce s-a întâmplat cu echipajul

Nave de război americane interceptate în Iran. Ce s-a întâmplat cu echipajul

Nave de război americane interceptate în Iran. Ce s-a întâmplat cu echipajul
13 Ian 2016   •   10:48

Marinarii de pe cele două nave americane cu care Washingtonul a pierdut contactul în Golful Persic sunt în prezent interogați de autoritățile iraniene, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Gardienilor Revoluției, forța de elită a regimului de la Teheran, transmite Reuters, care citează agenția de presă Tansim.

Reprezentantul Gardienilor Revoluției a precizat că, după arestarea marinarilor americani de către Iran, portavionul american USS Truman a acționat în mod 'provocator și neprofesionist' timp de 40 de minute prin realizarea unor manevre în Golful Persic.

Gardienii Revoluției au adăugat că informațiile privind eliberarea marinarilor americani sunt simple speculații.

Iranul a confirmat miercuri interceptarea a două nave de război americane, cu 10 marinari la bord, care au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Sepahnews.ir, potrivit AFP.

Comunicatul Gardienilor Revoluției a informat că "cei zece marinari — nouă bărbați și o femeie — au fost duși într-un loc sigur" și că în momentul interceptării lor portavionul american USS Truman și portavionul francez Charles de Gaulle se aflau în zonă, însă "în apele internaționale".

Potrivit agenției de presă Fars, cele două nave de război americane au pătruns "doi kilometri în interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirmă acest lucru".

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close