Antena 3 CNN Externe Nave militare ruse efectuează exerciţii cu rachete în largul Siriei

Nave militare ruse efectuează exerciţii cu rachete în largul Siriei

Nave militare ruse efectuează exerciţii cu rachete în largul Siriei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
11 Sep 2015   •   18:44

Forţele navale ruse efectuează exerciţii cu rachete în estul Mării Mediterane, în largul Siriei, anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Reuters şi de presa rusă.
   
"În privinţa exerciţiilor desfăşurate în Marea Mediterană, nu am informaţii despre programul acestora, dar este cunoscut faptul că Forţele navale ruse efectuează astfel de exerciţii în mod constant. Manevrele navale se desfăşoară prin respectarea în totalitate a normelor internaţionale", a explicat Serghei Lavrov.
   
Exerciţiile navale se vor încheia pe 17 septembrie.
   
Alianţa Nord-Atlantică şi Statele Unite au exprimat preocupare privind prezenţa militarilor ruşi în Siria, iar surse regionale au afirmat că trupele ruse sunt implicate în confruntări antiinsurgente şi antiteroriste de partea serviciilor de securitate siriene.
   
Lavrov a confirmat că Rusia a trimis echipamente pentru a ajuta Administraţia Bashar al-Assad să lupte împotriva grupului terorist Stat Islamic. "Există militari ruşi în Siria, în principal pentru a coordona trimiterea echipamentelor şi a oferi instruire trupelor siriene", a explicat Lavrov.
   
Rusia a cerut Statelor Unite să reiniţieze cooperarea în domeniul militar în scopul evitării "incidentelor neintenţionate" în Siria, în contextul în care Moscova este acuzată de Washington că a consolidat forţele pentru protejarea regimului Bashar al-Assad.
   
Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 220.000 de morţi.
 

×
Subiecte în articol: Siria exercitii militare Rusia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close