Antena 3 CNN Externe Naveta Endeavor a fost lansată, după cinci încercări eşuate

Naveta Endeavor a fost lansată, după cinci încercări eşuate

Naveta Endeavor a fost lansată, după cinci încercări eşuate
Sursa foto: lansare
16 Iul 2009   •   15:43

Naveta spaţială Endeavour a fost lansată cu succes, miercuri noapte. Endeavour a decolat de la Centrul Spaţial Kennedy, cu şapte astronauţi la bord, care vor îndeplini o misiune de 16 zile. Echipajul va ajunge vineri la Staţia Spaţială Internaţională.

După mai bine de o lună de amânări, naveta Endeavour a fost lansată cu succes. Ea se îndreaptă acum spre Staţia Spaţială Internaţională. Acolo, cei 7 astronauţi din această misiune vor instala ultimele componente ale laboratorului japonez Kibo.
În afară de misiunea de asamblare şi de întreţinere tehnică, naveta Endeavour are ca scop şi aducerea unui nou astronaut la bordul SSI. Americanul Tim Kopra îl va înlocui pe colegul său japonez, care va trebui să aştepte încă o lună înainte de revenirea pe Pământ.

Specialiştii de la NASA s-au declarat foarte încântaţi de succesul lansării Endeavour. "Lansarea de azi a fost grozavă, am fost pregătiţi, în cele din urmă şi vremea a fost bună, aşa că am avut parte de o lansare nemaipomenită azi", susţin aceştia.

Pe de altă parte, tv5.org informează că este posibil va Nanveta să fie uşor avariată, deoarece mai multe fragmente de spumă izolatoare sau gheaţă s-au desprins în timpul lansării şi au lovit vehiculul spaţial.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: naveta spatiala
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close