Antena 3 CNN Externe Nazismul, subiectul unui scandal monstru din New York. Un obiect inofensiv a provocat cearta

Nazismul, subiectul unui scandal monstru din New York. Un obiect inofensiv a provocat cearta

Nazismul, subiectul unui scandal monstru din New York. Un obiect inofensiv a provocat cearta
Sursa foto: Foto: ioffer.com
12 Ian 2012   •   08:08

O simplă pereche de cercei a stârnit un scandal monstru în New York. Un magazin newyorkez a fost somat de un oficial american să înceteze să mai vândă cercei în formă de svastică. Directorul magazinului susţine însă că podoabele nu reprezintă altceva decât un vechi simbol religios indian şi nicidecum emblema regimului nazist, relatează AFP.

Potrivit lui Scott Stringer, "preşedintele" cartierului Manhattan, svastica nu poate fi "o afacere în domeniul modei". "Este vorba despre simbolul cel mai detestabil al culturii noastre şi o insultă la adresă oricărei persoane civilizate", scrie oficialul pe pagina sa de internet.

În replică, directorul magazinului Bejeweled din Brooklyn spune că cerceii respectivi, al căror preţ este de 5,99 dolari, sunt vânduţi ca simbol al vechilor credinţe religioase orientale.

Svastica a fost, într-adevăr, utilizată în India timp de mai multe secole, cu mult înainte ca naziştii să şi-o însuşească. Ea a fost goli de semnificaţia sa religioasă şi transforma în emblema regimului nazist.

"Acesta nu este un simbol nazist", a comentat pentru Fox News directorul magazinului, Young Kim. "Nu văd unde este problema. Cerceii mei provin din India şi reprezintă un simbol budhist", a subliniat el.

Oficialul american insistă ca cerceii "să fie retraşi din vânzare imediat"



×
Subiecte în articol: Manhattan moda New York
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close