“Ne-am învăţat lecţia cu România şi Bulgaria”. Numai statele deplin pregătite vor fi admise în UE, anunţă comisarul european pentru Extindere

de D.D.    |    22 Ian 2013   •   13:53
“Ne-am învăţat lecţia cu România şi Bulgaria”. Numai statele deplin pregătite vor fi admise în UE, anunţă comisarul european pentru Extindere Foto: echrblog.blogspot.com
Statele care necesită monitorizare vor fi admise în UE numai după ce vor fi deplin pregătite, a declarat comisarul european pentru Extindere Stefan Fule. Oficialul a făcut referire la România şi Bulgaria, monitorizate pentru probleme de corupţie şi crima organizată, relatează The Irish Times.

"Lecţiile au fost învăţate", a precizat comisarul european. Acesta a subliniat că "este important să se încerce o consolidare a credibilităţii procesului" extinderii, la încheierea unei reuniuni cu miniştri pentru Afaceri Europene din statele membre ale Uniunii Europene şi din ţări care speră să adere la bloc.

Secretarul de stat irlandez pentru Europa, Lucinda Creighton, a precizat că extinderea UE a fost un proces bun, având în vedere că numeroase ţări candidate au economii în creştere.

Faptul că a existat stabilitate în Balcanii de Vest a fost vital pentru economia europeană, a apreciat Creighton, adăugând: "este în interesul nostru economic să încurajăm aceste ţări pe calea europeană". 

Parteneri
x close