Antena 3 CNN Externe "Ne era frică şi am spus Tatăl Nostru”. Mărturie cutremurătoare a unui băieţel de 9 ani, supravieţuitor al atacului din Newtown

"Ne era frică şi am spus Tatăl Nostru”. Mărturie cutremurătoare a unui băieţel de 9 ani, supravieţuitor al atacului din Newtown

"Ne era frică şi am spus Tatăl Nostru”. Mărturie cutremurătoare a unui băieţel de 9 ani, supravieţuitor al atacului din Newtown
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
18 Dec 2012   •   13:35
Un băieţel în vârstă de 9 ani, elev la şcoala din Newtown în care a avut loc un atac armat, a povestit momentele de groază prin care a trecut în timpul masacrului. Nicholas Sabillon a supravieţuit datorită învăţătoarei lui, care a avut prezenţă de spirit şi a încuiat uşa clasei în care se aflau copiii, relatează AFP.

Micuţul a oferit o mărturie cutremurătoare a dimineţii de vineri în care Adam Lanza a generat teroare într-o şcoală primară de la Newtown, ucigând 26 de persoane înainte de a se sinucide.

"Când a auzit primele două împuşcături, domnişoara Kristopik a alergat spre uşă, a scos imediat cheile şi a încuiat-o, apoi toţi s-au retras în sala de muzică", povesteşte copilul. "Ne ţineam de mână ca să nu facem nici un zgomot".



"Ne era frică şi am spus „Tatăl Nostru”, apoi s-a auzit un geam spărgându-se şi am început să plângem. S-a auzit cum bărbatul striga „Lăsaţi-mă să intru, lăsaţi-mă să intru!" ", povesteşte Nicholas imitând vocea gravă a atacatorului.

"Nu am deschis deloc uşa. Din fericire, după aceea, a plecat fugind", spune băiatul.

În momentul sosirii poliţiei, Nicholas s-a refugiat împreună cu alţi elevi în unitatea de pompieri situată chiar la colţul şcolii. Acolo a fost găsit părinţii lui.



Mama băiatului, Sherry Sabillon povesteşte că a fost informată prin SMS că are loc un schimb de focuri pe strada unde se află şcoala fiului său. Iniţial, nu s-a îngrijorat prea tare, crezând că era vorba de un glonţ pierdut în timpul unei partide de vânătoare.

După ce a auzit că împuşcăturile au loc în şcoală, a sunat imediat la serviciile de salvare şi la poliţia din Newtown, apoi l-a sunat pe soţul său, care se afla deja pe drum.



"Am condus până la şcoală, am intrat în cazarmă şi într-un colţ se afla un prieten de-al lui Nicholas împreună cu tatăl său, care mi-a spus "Totul este bine, este aici cu mine.” "

Sherry Sabillon este convinsă că "fiul său îi datorează viaţa învăţătoarei". La trei trei zile de la atentat, fiul său "este bine" şi "nu are coşmaruri".









×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close