Antena 3 CNN Externe Negocierile indirecte israelieni-palestinieni vor începe săptămâna viitoare

Negocierile indirecte israelieni-palestinieni vor începe săptămâna viitoare

Negocierile indirecte israelieni-palestinieni vor începe săptămâna viitoare
Sursa foto: israel palestina
04 Mai 2010   •   22:25

Discuţiile indirecte între israelieni şi palestinieni vor reîncepe săptămâna viitoare, după ce ultimele obstacole au fost înlăturate în weekend.
Liga Arabă şi-a acordat susţinere pentru discuţii, după o întâlnire la Cairo, sâmbătă, în timp ce palestinienii au confirmat că au fost asiguraţi că nu vor exista construcţii în controversata colonie din Ierusalim , ce a zădărnicit ultimele tentative de a relua negocierile.
Discuţiile vor fi conduse de George Mitchell, trimisul special american pentru Orientul Mijlociu.
Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas se va întâni cu Mitchell, vineri, iar apoi va merge la Washington pentru o întâlnire cu Obama.
În cadrul unui interviu pentru presa palestiniană, Abbas arăta că discuţiile vor dura patru luni. Dar a specificat că întâlnirea cu Obama nu înseamnă că este pregătit să acţioneze negocieri directe cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Acordul pentru discuţii indirecte, care va fi ratificat formal de consiliul executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei în această săptămână, va însemna o revenire la situaţia din martie.
Discuţiile erau pe cale a fi anunţate când Israel a specificat pe neaşteptate un nou program de construite a 1600 nooi case în Ierusalimul de Est.
Negociatorul palestinian Saeeb Erekat a confirmat că a primit garanţii verbale că proiectele de colonii vor fi îngheţate pe perioada discuţiilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: stat palestinian
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close