Antena 3 CNN Externe Negocierile pentru Brexit sunt în pericol. Anunțul făcut de Bruxelles

Negocierile pentru Brexit sunt în pericol. Anunțul făcut de Bruxelles

Negocierile pentru Brexit sunt în pericol. Anunțul făcut de Bruxelles
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Apr 2018   •   23:13

Negociatorul-şef pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat vineri că încă există "riscul ca negocierile să eşueze” după ce Bruxelles a refuzat din nou propunerile Regatului Unit privind graniţa cu Irlanda, scrie The Guardian.

Michel Barnier a precizat că, deşi Marea Britanie şi UE colaborează pentru a ajunge la ieşirea britanicilor din blocul european în martie 2019, s-ar putea ca acest lucru să nu se întâmple dacă subiecte importante precum Irlanda rămân nerezolvate.

"Există mereu dificultăţi şi un risc de eşec”, a adăugat el. Unele persoane din Marea Britanie vor să îşi aleagă doar părţile care le convin dar răspunsul UE în această privinţă va fi mereu "în niciun caz”, a spus Barnier.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat vineri că Marea Britanie respinge afirmaţiile conform cărora planurile sale privind graniţa cu Irlanda au fost "anihilate sistematic” de oficialii UE la o întâlnire din această săptămână cu negociatorul-şef al Regatului Unit, Olly Robbins, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: Brexit negocieri pericol Bruxelles
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close