Antena 3 CNN Externe „Negustorul morţii“ a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Ce a făcut fostul pilot al Armatei Roşii

„Negustorul morţii“ a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Ce a făcut fostul pilot al Armatei Roşii

„Negustorul morţii“ a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Ce a făcut fostul pilot al Armatei Roşii
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
06 Apr 2012   •   08:24

Rusul Viktor Bout, găsit vinovat în noiembrie 2011 pentru vânzarea ilegală de arme către trupe de gherilă din Columbia, a fost condamnat joi de către o instanţă judecătorească din New York la 25 de ani de închisoare, informează AFP.
   
Bout, în vârstă de 45 de ani, cunoscut şi ca "negustorul morţii", a fost judecat la New York, după ce a fost extrădat din Thailanda, pentru că a încercat să vândă, în 2008, un adevărat arsenal, alcătuit din puşti şi rachete, unor agenţi secreţi americani care lucrau sub acoperire ca membri ai gherilei Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).
   
El a fost arestat în Thailanda, în 2008, după ce a acceptat, potrivit acuzaţiei, să vândă armament falşilor luptători de gherilă, care i-au spus că vor să folosească armele pentru a doborî elicoptere americane ce ajută armata columbiană în lupta împotriva FARC.
   
Fostul pilot care a făcut parte din Armata Roşie şi care a inspirat personajul interpretat de Nicolas Cage în filmul "Lord of War" ( Lordul Războiului) din 2005, este considerat de către Statele Unite ca fiind unul dintre cei mai mari traficanţi de arme din întreaga lume.



×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close