Antena 3 CNN Externe Nelson Mandela a fost externat şi este în stare bună

Nelson Mandela a fost externat şi este în stare bună

Nelson Mandela a fost externat şi este în stare bună
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Mar 2013   •   18:26

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat sâmbătă, la Pretoria, pentru analize medicale, a fost externat duminică şi este bine, anunţă Preşedinţia Africii de Sud, citată de AFP.
   
"Fostul preşedinte Nelson Mandela a revenit acasă, la Johannesburg, după analizele care i-au ieşit bine, efectuate la Pretoria. (...) Este bine", a declarat Mac Maharaj, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.
   
"Medicii au terminat analizele. Domnul Mandela este în stare bună şi va rămâne oricum sub supravegherea echipei noastre medicale", a adăugat purtătorul de cuvânt.
   
Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, a fost spitalizat sâmbătă pentru "analize medicale" care erau prevăzute. Cu o stare de sănătate precară, eroul luptei antiapartheid fusese spitalizat 18 zile şi în decembrie 2012. Nelson Mandela, preşedinte între 1994 şi 1999, a petrecut 27 de ani în închisoare pentru lupta sa împotriva regimului apartheid. Eliberat în 1990, acesta a devenit patru ani mai târziu primul preşedinte de culoare al ţării sale, după ce obţinuse în 1993 Premiul Nobel pentru Pace.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close