Antena 3 CNN Externe Nelson Mandela se simte bine şi respiră fără probleme

Nelson Mandela se simte bine şi respiră fără probleme

Nelson Mandela se simte bine şi respiră fără probleme
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Mar 2013   •   14:19

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat miercuri cu infecţie pulmonară, a avut o recidivă a fostei pneumonii, dar se simte bine şi poate respira fără dificultate, anunţă Preşedinţia Africii de Sud, citată de AFP.
   
"Medicii au explicat că, din cauza infecţiei pulmonare, fostul preşedinte Mandela dezvoltase o rană pleurală care a fost curăţată. (...) Acum poate respira fără dificultate. Continuă să reacţioneze la tratament şi nu are dureri", precizează Preşedinţia.
   
"Fostul preşedinte Nelson Mandela are moralul bun şi a luat un mic dejun complet, în dimineaţa aceasta, 29 martie 2013. Medicii raportează că a făcut progrese constante", preciza Preşedinţia vineri. "Rămâne spitalizat pentru tratament şi supraveghere", adauga textul comunicatului.
   
Preşedinţia sud-africană, singura abilitată să asigure comunicarea pe această temă, anunţase joi că eroul naţional a "reacţionat favorabil la tratament".
   
Figură centrală a luptei împotriva apartheid, Nelson Mandela a fost internat în noaptea de miercuri spre joi. "ţara nu trebuie să intre în panică, Madiba este bine", a declarat preşedintele Jacob Zuma joi seara, utilizând numele de clan al lui Nelson Mandela, pe care sud-africanii l-au adoptat cu simpatie.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close