Antena 3 CNN Externe Nepal. Cel puţin 35 de persoane au murit într-un accident rutier

Nepal. Cel puţin 35 de persoane au murit într-un accident rutier

Nepal. Cel puţin 35 de persoane au murit într-un accident rutier
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Iul 2012   •   16:40

Cel puţin 35 de persoane au murit în sudul Nepalului când un autocar plin care transporta pelerini veniţi din India s-a răsturnat într-un râu, a anunţat poliţia, citată de AFP.
   
Autocarul transporta pasagerii - majoritatea veniţi din Uttar Pradesh, în nordul Indiei - către districtul nepalez Nawalparasi, la 150 de kilometri vest de Katmandou, a anunţat Gyan Bikram Shah, şeful poliţiei locale. Persoanele se aflau în pelerinaj către un templu situat în această regiune, a precizat el.
   
"Am găsit 35 de cadavre. Printre ele figurează o fetiţă şi zece femei. Celelalte victime sunt bărbaţi. Nu am văzut autocarul, care este în continuare în apă", a precizat prin telefon un alt poliţist, Deepak Kumar Raya, care se află la faţa locului.
   
Cinci supravieţuitori au declarat poliţiei că la bordul autocarului se aflau 75 de persoane, a adăugat el.
   
Autocarul a plonjat în râul Gandak, la frontiera dintre Nepal şi India.
   
"Am analizat cauzele accidentului", a declarat poliţistul. "Nivelul apei era ridicat din cauza musonului. Autocarul ca mergea la Triveni s-a scufundat (...) după ce a derapat pe şosea".
   
Pasagerii mergeau la festivalul religios anual de la Triveni, pentru a se ruga luni dimineaţă la zeul Shiva, a adăugat poliţia.
   
Accidentele rutiere sunt foarte frecvente în Nepal, ţară dotată cu o reţea rutieră în stare proastă, vehicule prost întreţinute şi şoferi care nu respectă regulile de circulaţie.

×
Subiecte în articol: nepal accident rutier victime transport rau
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close