Antena 3 CNN Externe Nepoata lui Mao apare pe lista celor mai bogaţi chinezi

Nepoata lui Mao apare pe lista celor mai bogaţi chinezi

Nepoata lui Mao apare pe lista celor mai bogaţi chinezi
10 Mai 2013   •   13:15
Nepoata lui Mao Zedong, părintele Chinei comuniste, apare pe lista celor mai bogaţi cetăţeni ai ţării.
Kong Dongmei şi soţul ei, Chen Dongsheng, ocupă poziţia 242 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din China, cu o avere estimată la cinci miliarde de yeni (peste 815 milioane de dolari). Lista a fost întocmită luna aceasta, de New Fortune, o publicaţie financiară de la Beijing.

Kong, acum în vârstă de 40 de ani, este nepoata lui Mao şi a celei de-a treia soţie a defunctului dictator, He Zizhen.
În 2001, ea a debutat în afaceri şi a deschis o librărie în capitala ţării, unde comercializa cărţile despre Mao şi promova "Cultura Roşie". De menţionat că nepoata şi-a terminat studiile la Universitatea Pennsylvania din SUA, relatează AFP.

În 2011, Kong s-a măritat cu Chen, care deţine o companie de asigurări, o casă de licitaţii şi o firmă de curierat. Cei doi şi-au oficializat relaţia după 15 ani de concubinaj, timp în care fiecare era implicat într-o altă căsnicie.

Acum, cuplul are trei copii, un băiat şi două fete, ceea ce contravine regulii naţionale conform căreia fiecare familie chineză trebuie să aibă DOAR un copil, relatează aceeaşi publicaţie.

Includerea pe lista bogătaşilor chinezi a atras imediat critici dure din partea opiniei publice, care o acuză pe Kong că "a trădat învăţăturile marelui profesor proletar al revoluţiei".

"Urmaşa preşedintelui Mao, care ne-a condus la eradicarea proprietăţii private, s-a măritat cu un capitalist autentic şi a încălcat politica naţională privind planningul familial, dând naştere la trei copii", a spus Luo Chongmin, un consilier guvernamental chinez.

China a implementat legea unui singur copil în familiile din mediul urban cu mai bine de 30 de ani în urmă.

"A plătit Kong Dongmei vreo amendă pentru faptul că a fost amantă vreme de peste 10 ani sau pentru că a născut trei copii?", se întreabă retoric un utilizator al unei reţele sociale.

Există însă şi voci care o susţin pe nepoata lui Mao: "Kong s-a măritat cu un bărbat bogat. Nu putem face vreo paralelă între acest mariaj şi Mao Zedong", se arată pe aceeaşi reţea socială.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close