Antena 3 CNN Externe Jurnalistul saudit dat dispărut ar fi fost torturat şi ucis în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul

Jurnalistul saudit dat dispărut ar fi fost torturat şi ucis în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul

Jurnalistul saudit dat dispărut ar fi fost torturat şi ucis în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
17 Oct 2018   •   11:13

Jurnalistul saudit, dispărut de la începutul lunii septembrie, a fost ucis şi tranşat în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, confirmă anchetatorii. Asta în condiţiile în care Donald Trump spune că regele şi prinţul moştenitor din Arabia Saudită i-au dat asigurări că nu ştiu nimic despre dispariţia jurnalistului, un critic sever al familiei regale.

Autorităţile turce au anunţat că au găsit nereguli după ce au percheziţionat timp de opt ore consulatul saudit din Istanbul, Au fost prelevate numeroase probe, inclusiv pământ din grădina instituţiei. Nici urmă însă de jurnalistul dispărut.

Jamal Khashoggi ar fi fost torturat şi ucis de un "comando" format din 15 asasini aflaţi la ordinul Prinţului Moştenitor Mohamed bin Salman. Vina ar cădea astfel asupra serviciilor de informaţii saudite.

Trimis de urgenţă la Riad, seceretarul de stat american Mike Pompeo încearcă să pună presiune pe autorităţile saudite. Unele voci spun că Riadul pregăteşte un raport prin care recunoaşte faptul că jurnalistul a fost ucis în urma unui interogatoriu care a scăpat de sub control.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close