Antena 3 CNN Externe Netanyahu anulează prezenţa la summitul nuclear de ?teama? Turciei şi Egiptului

Netanyahu anulează prezenţa la summitul nuclear de ?teama? Turciei şi Egiptului

Netanyahu anulează prezenţa la summitul nuclear de ?teama? Turciei şi Egiptului
Sursa foto: netanyahu obama
09 Apr 2010   •   18:05

Summitul nuclear al lui Barack Obama a suferit un regres după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a anulat vizita la Washington pentru a lua parte la acesta.
Decizia lui Netanyahu a fost luată după ce a aflat că Egipt şi Turcia doresc să ridice chestiunea presupusului arsenal al Israelului la conferinţă, arăta un oficial guvernamental.
Se crede că Israel este singura putere nucleară din Orientul Mijlociu, dar niciodată nu a confirmat sau negat că ar poseda arme atomice.
Analiştii străini consideră că este putere nucleară de 40 de ani.
"Premieurl a decis să anuleze vizita la Washington pentru a participa la conferinţa nucleară de săptămâna viitoare, după ce a aflat că Egipt şi Turcia planifică să ceară ca Israel să semneze tratatul de nonproliferare," arăta oficialul .
Zeci de lideri mondiali sunt aşteptaţi la Washington pentru o conferinţă fără precedent, Obama sperând să ajungă la un acord pentru cum să ţină armele nucleare departe de terorişti.
Un al doilea oficial arăta că Israel va fi reprezentat de Dan Meridor,vicepremier responsabil pentru energia atomică.
Summitul nu se va concentra pe anumite state, dar este de aşteptat să se discute despre Iran, Coreea de Nord şi posibile noi sancţiuni contra Teheranului.
Ambele state sunt excluse de la întâlnire.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close