Antena 3 CNN Externe Netanyahu: Israel este deschis la discuţii de pace cu Siria

Netanyahu: Israel este deschis la discuţii de pace cu Siria

Netanyahu: Israel este deschis la discuţii de pace cu Siria
Sursa foto: benjamin netanyahu
08 Feb 2010   •   13:53

Premierul israelian a încercat să pună capăt războiului declaraţiilor cu Siria, duminică, după ce a specificat că ţara sa este deschisă la negocieri de pace cu vechiul său duşman.

Oficialii din Siria şi Israel au schimbat ameninţări în ultimele zile, ceea ce a provocat temeri pentru o escaladare între cele două ţări ce se află, oficial, în război de peste 60 de ani


Israel doreşte acorduri de pace cu "toţi vecinii săi," declara Netanyahu la şedinţa de guvern.

"Am făcut-o cu Egipt şi Iordanim şi vrem să ajungem la acorduri similare cu palestinienii şi sirienii. Sper că suntem în pragul reluării negocierilor cu palestinienii, şi suntem deschişi la reluarea procesului şi cu sirienii ."


Preşedintele Siriei Bashar Assad a acuzat Israelul că evită pacea, iar ministrul său de Externe a ameninţat că oraşele israeliene vor fi atacate într-un eventual viitor război. Ministrul israelian de externe declarase că Siria va fi încinsă şi Assad şi familia sa vor pierde puterea în urma conflictului.
A trecut un sfert de secol de când Israel şi Siria au luptat direct, dar Siria susţine forţele israeliene precum grupul libanez Hezbollah şi organizaţia islamică palestiniană Hamas.
Punctul central al dezacordului dintre Siria şi Israel sunt Înălţimile Golan, platou strategic capturat de Israel în 1967 şi anexat. Siria a cerut retragere completă din Golan ca o condiţie pentru pace.
Netanyahu declara că Israel nu va accepta precondiţii la negocieri, subliind că nu va fi de acord cu retragerea din Golan.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close