Antena 3 CNN Externe Netanyahu: Israel va continua construcţiile în coloniile evreieşti

Netanyahu: Israel va continua construcţiile în coloniile evreieşti

Netanyahu: Israel va continua construcţiile în coloniile evreieşti
Sursa foto: netanyahu
25 Mai 2009   •   02:47

Premierul israelian pare a ignora apelul lui Obama şi declară că va continua ?creşterea naturală? din West Bank şi Ierusalim. Benjamin Netanyahu arăta că ţara sa va contunua să construiască aşezări evreieşti în cele două locaţii, în pofida apelurilor administraţiei americane de a face acest lucru.

Comentariile liderului evreu vin la mai puţin de o săptămâna de la întâlnirea cu preşedintele american Barack Obama la Washington, unde aflat că SUA ar dor si vadă sfîrşitul colonizării.
?Nu avem de gând să constuim noi aşezări, dar nu ar fi drept să interzicem construcţiile pentru a acoperi necesarul creşterii naturale?. Acesta este este un termen folosit de Israel pentru expansiune în cazarea creşterii populaţiei în cadrul limitelor actualelor aşezări. Cu toate acestea, acordul din 2003 semnat cu SUA cheamă la o îngheţare explicită a întregii activitiăţi de colonizare inlcusiv prin creştere naturală.

Aproape 500.000 de evrei trăiesc în Ierusalimul de Est şi în West Bank. Coloniile pe tărâm ocupat sunt privite ca fiind ilegale, conform legislaţiei internaţionale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close