Antena 3 CNN Externe Netanyahu nu va opri construcţiile de colonii din Ierusalim

Netanyahu nu va opri construcţiile de colonii din Ierusalim

Netanyahu nu va opri construcţiile de colonii din Ierusalim
Sursa foto: netanyahu
20 Apr 2010   •   22:34

Israel nu va îngheţa construcţiile din cartierul evreiesc din Ierusalim, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru American Broadcast Company ( ABC).

"Privind chestiunea Ierusalim, construirea de case aici nu este politica mea personală, ci politica tuturor guvernelor, inclusiv Yitzhak Rabin, Golda Meir, Shimon Peres, din ultimii 42 de ani. Cererea palestiniană este de a împiedica evreii să construiască în cartierele evreieşti din Ierusalim. Aceasta este inacceptabil," arăta oficialul.
Netanyahu a negat că preşedintele american Barack Obama intenţiona să pună presiune pe Israel în această chestiune în timpul întâlnirii dintre cei doi, subliniind că cele două ţări încearcă să rezolve problema pe canale diplomatice, pe care le-a calificat ca fiind "cele mai bune metode."
În timpul vizitei de luna trecută din SUA, Netanyahu s-a întâlnit cu Obama la Casa Albă pentru a discuta despre relaţiile tensionate dintre cele două ţări, determinate de aprobarea guvernului israelian a unor aşezări în coloniile din Ierusalimul de Est.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close