Antena 3 CNN Externe Netanyahu promite să nu dărâme gardul de separare din Cisiordania

Netanyahu promite să nu dărâme gardul de separare din Cisiordania

Netanyahu  promite să nu dărâme gardul de separare din Cisiordania
Sursa foto: gard cisiordania
23 Iul 2009   •   17:05

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu va demola gardul de separare din Cisiordania, deoarece bariera constituie "o componentă critică " a securităţii statului.
Pe fondul tensiunilor dintre Israel şi palestinieni la începutul acestui deceniu, statul evreu a demarat un controversat proiect de a construi un gard care să separe Cisiordania. Până acum au fost construite câteva sute de kilometri.
Gardul s-a dovedit util în restabilirea securităţii şi în împiedicarea atacatorilor sinucigaşi şi a militanţilor să intre în oraşele israeliene, declara Netanyahu în faţa Parlamentului, după ce a fost convocat să explice politicile sale diplomatice şi economice.

?Astăzi aud oameni care, din cauză că este linişte, spun că gardul ar trebui înlăturat. Dimpotrivă, este linişte pentru că avem gardul, iar acesta este suplimentar activităţii forţelor de apărare ale Israelului, desigur?, nota oficialul.

De altfel, bazându-se pe securitatea sporită din Cisiordania, liderii palestinieni au trimis un mesaj guvernului american în care cereau ca gardul, despre care se spune că transformă teritoriile palestiniene într-o închisoare să fie înlăturat.

Cu toate acestea, Netanyahu a declara că deşi Israelul salută creşterea securităţii palestiniene, gardul "va rămâne unde este şi nu va fi demolat."

În 2004, Curtea Internaţională de Justiţie a stabilit că gardul este "contrar legislaţiei internaţionale ."
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close