Antena 3 CNN Externe Netanyahu sfidează SUA: Nu opreşte construcţiile în Ierusalim

Netanyahu sfidează SUA: Nu opreşte construcţiile în Ierusalim

Netanyahu sfidează SUA: Nu opreşte construcţiile în Ierusalim
Sursa foto: netanyahu
23 Apr 2010   •   19:43

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat, joi, că Israel nu are intenţia de a respecta cererea americană de a opri construcţiile de colonii în Ierusalimul de Est.
"Spun un lucru. Nu va exista o îngheţare în Ierusalim," sublinia Netanyahu. " Nu ar trebui să existe precondiţii pentru discuţii," adăuga acesta, referindu-se la cererea palestiniană ca Israel să oprească toate activităţile de construcţie înainte de a accepta să reia negocierile de pace.
Comentariile lui Netanyahu au fost transmise de un post tv la puţin timp după ce trimisul special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, a sosit în Israel pentru prima sa vizită în şase săptămâni.
Eforturile lui Mitchell au fost stagnate din pricina dezacordului privind Ierusalimul de Est, secţiunea din oraşul sfânt clamată de Israel şi palestinieni.
Deşi Netanyahu a repetat vechiul său mesaj, momentul anuţului ameninţă să submineze eforturile lui Mitchell de a relua discuţiile de pace.
"Statele Unite nu sunt de acord cu noi asupra fiecărui detaliu ,"arăta Netanyahu. "Există suişuri şi coborâşuri, dar avem o relaţie foarte puternică ce ne ajută să depăşim aceste dezacorduri."
Referindu-se la controversatul program nuclear iranian, despre care Israel crede că reprezintă o ameninţare existenţială, Netanyahu arăta că are ?încredere că Obama înţelege problema iraniană."
Premierul şi-a mai exprima îndoială că ONU poate împiedica republica islamică să obţină arme nucleare, declarând că "SUA poate impune sancţiuni contra Iranului, nu neaparată în cadrul Consiliului de Securitae al ONU, deoarece mă îndoiesc că acesta o va face cândva. Independenţa poporului evreu constă în capacitatea noastră de a ne proteja singuri" .

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close