Antena 3 Externe Netanyahu vrea "înţelegere maximă" cu SUA

Netanyahu vrea "înţelegere maximă" cu SUA

08 Iun 2009   •   21:16
Netanyahu vrea "înţelegere maximă" cu SUA
Sursa foto: benjamin netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că va lupta pentru o "înţelegere maximă" cu Washington pe chestiunile legate de problema păcii dar nu a oferit niciun semn că doreşte să respecte cererea de a opri colonizarea.
Sub presiunea preşedintelui american privind colonizarea din Cisiordania şi un stat palestinian, pe care Netanyahu nu le-a acceptat încă, liderul israelian a declarat că va prezenta politicile sale în cadrul unui discurs în decursul acestei luni.

?Vreau să subliniez că este intenţia noastră să ajungem la pace cu palestinienii şi cu statele lumii arabe, în timp ce încercăm să ajungem la o înţelegere maximă cu SUA şi prietenii noştri din lume?, arăta Netanyahu .

?Doresc o pace stabilă bazată pe fundaţii solide de securitate ale statului israeliean şi cetăţenilor săi?.

Nabil Abu Rdainah, purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, a cerut lui Netanyahu să anunţe acceptul său pentru o soluţie cu două state la conflictul israeliano-palestinian, o îngheţare a colonizării şi o ?revenire la negocieri serioase."
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close