Antena 3 CNN Externe Netflix, vizat de o plângere pentru defăimare, după ce a ”rezolvat” cazul crimei lui Olof Palme

Netflix, vizat de o plângere pentru defăimare, după ce a ”rezolvat” cazul crimei lui Olof Palme

Gigantul american de streaming Netflix este vizat de o plângere pentru defăimare, în Suedia. Cazul crimei prim-ministrului suedez Olof Palme a fost ”rezolvat” de serialul care prezintă povestea.

Netflix, vizat de o plângere pentru defăimare, după ce a ”rezolvat” cazul crimei lui Olof Palme
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Noi 2021   •   18:42

Serialul prezintă modul în care a fost asasinat premierul Olof Palme, în 1986. Bărbatul a fost împușcat în spate, pe stradă, în timp ce se întorcea de la cinema, alături de soția sa. Cei doi nu erau însoțiți de gărzi de corp.

Criminalul l-a lăsat pe politician în agonie, pe trotuar, și s-a făcut nevăzut. După 35 de ani de investigații, la 10 iunie 2020, poliția suedeză a anunțat că suspectul principal este Stig Engström. Acesta lucra pentru o companie de asigurări ale cărei birouri sunt situate în apropierea locului crimei.

Bărbatul fusese audiat de oamenii legii la sfârșitul anilor 1980, dar a fost scos de pe lista suspecților la momentul respectiv. El se prezentase ca martor în noaptea crimei, acordând interviuri presei suedeze și criticând ancheta poliției.

Engström a murit în anul 2000, așa că nu a putut să răspundă acuzațiilor anchetatorilor suedezi. Potrivit plângerii, pe care AFP a putut să o consulte, acuzarea sa directă în serialul Netflix „The improbable murderer of Olof Palme” este un „caz foarte clar de defăimare”.

Denunțătorul, a cărui identitate este păstrată confidențială, acuză Netflix că a introdus elemente „complet nefondate” în scenariul său.

Netflix îl înfățișează pe Engström drept ucigașul lui Palme, iar încercările lui de a se exonera de crimă pot fi văzute prezentându-se anchetatorilor și presei ca un martor care pur și simplu pleca de la serviciu târziu.

O imagine cu Engström, interpretat de actorul și comediantul suedez Robert Gustafsson, ținând o armă și stând deasupra lui cadavrului lui Olof Palme nu le lasă celor ce vizionează seria urme îndoială cu privire la identitatea criminalului. Cu toate acestea, la sfârșitul fiecărui episod, se amintește că piesa este o ficțiune și că Engström nu s-a dovedit a fi criminalul.

×
Subiecte în articol: Netflix Suedia asasinare premier defaimare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close