Antena 3 CNN Externe New York: Băuturile răcoritoare SUPER SIZE ar putea fi interzise

New York: Băuturile răcoritoare SUPER SIZE ar putea fi interzise

New York: Băuturile răcoritoare SUPER SIZE ar putea fi interzise
01 Iun 2012   •   13:46

În New York, băuturile răcoritoare dulci nu vor mai putea fi vândute în recipiente mari, conform unei hotărâri luate de primăria oraşului american.

Comisia de Sănătate Publică a înaintat această propunere lui Michael Bloomberg, edilul metropolei, şi urmează să fie analizată în scurt timp.

Acest demers ar duce la interzicerea comercializării băuturilor răcoritoare în pahare mai mari de 450 ml, în magazinele tip Deli, restaurantele fast food sau în incinta arenelor sportive.

"Obezitatea este o problemă naţională, pe tot cuprinsul Statelor Unite, iar autorităţile pubice de sănătate stau cu mâinile încrucişate, spunându-ne că este o situaţie teribilă. Oraşul New York nu va adopta această poziţie şi vom lua măsuri pentru a diminua rata obezităţii, este timpul să facem ceva concret pentru a combate această problemă", a declarat Bloomberg pentru The New York Times.

Sucurile dietetice, cele din fructe şi băuturile alcoolice nu vor fi afectate de această decizie. De asemenea, măsura nu va fi aplicată în băcănii ori în magazinele mici de cartier.

×
Subiecte în articol: New York Michael Bloomberg
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close